top of page
image00002.jpeg
AdobeStock_326511984_edited.jpg
AdobeStock_326511984_edited.jpg
Ons verhaal.png

Druif & citroen

​

Druif & citroen is ontstaan uit een knipoog naar het leven van de de ruimdenkende licht brutale vrouw. Gemaakt om het alledaagse leven van de moderne alleskunner dragelijker te maken.

 

De vrouw van nu, die alle ballen in de lucht moet houden terwijl ze ook nog de knapste, slimste en leukste versie van zichzelf probeert te zijn.

Ze is moeder, carrièrevrouw, vriendin, de perfecte partner of de gewilde vrijgezel.

Maar ze heeft soms ook een crisis, mental breakdown, Midlife crisis of periode.

Het leven is niet altijd simpel en voor juist die momenten… ontwikkelde wij Druif & Citroen.

 

Druif en Citroen is bedoeld om te delen met je beste gezelschap, vermengt met een dosis sarcasme om luchtig te blijven wanneer het leven je weer eens citroenen geeft.

​

​

Faye goed.png
image00004.jpeg
Onze labels.png

We zijn opzoek gegaan naar de mooiste wijnhuizen om deze flessen te vullen. 

Kwaliteit om een verbinding met elkaar te creëren. 

​

Met elkaar samen zijn, goede gesprekken voeren. Van luchtige gesprekken tot diepgaand,

wijn is de spraakmaker die verbinding versterkt. Het smeert de lippen, het ontspant de tong. 

Er ontstaan mooie herinneringen. 

Onze druiven.png

Vroeger plukte men met de hand. Duurde natuurlijk heel lang, zwaar werk, en de garantie dat alle druiven op tijd binnen de wijnkelder bereikten was er niet. Het kon tussendoor regenen (zwakkere, waterige druiven, dus idem wijn), sommige trossen konden te lang rijpen aan het einde en sommige aan het begin van de pluk waren nog onrijp. Hierdoor ontstond wel een authentieke wijn, maar niet echt in balans.

 

Tegenwoordig is alles veel professioneler ingericht. Machinale pluk met detectie voor alleen rijpe druiven, automatische sortering, teder zachte persing van de druiven om geen harde tanines mee te krijgen, rijping en vergisting temperatuur gecontroleerd, schone botteling.

 

Dit alles zorgt voor een kwalitatief superieure wijn, maar dan wel uit de wijngaarden die al honderden jaren worden bewerkt en de wijnmaker die zijn kennis en kunde inzet in de wijnkelders. 

Nu worden de druiven allen per soort, geplukt met plukmachines op eigen rijpheid. 

Wanneer ze geplukt worden verschilt enorm per wijngaard, druivensoort en vooral oogstjaar.

Zo waren de druiven in 2022 eerder geplukt omdat ze al sneller rijp waren door de lange lente en zomer. De pluk begint zo rond de eerste week augustus tot mid september. 

​

De wijnen fermenteren allen op RVS vat, met geselecteerde gisten, temperatuur gecontroleerd, zodat alles goed en perfect verloopt. Niet té snel zodat alle fruitige tonen blijven behouden (hoge temperatuur en snelle vergisting kunnen zorgen voor een logge, saaie wijn).

​

De Chardonnay en Cabernet Sauvignon rijpen daarna met nieuw Frans eiken gedurende 6 maanden, ook weer afhankelijk van wijnjaar. De botteling en verkoop starten ongeveer rond december voor de niet houtgerijpte wijnen, en rond februari - maart voor de houtgerijpte wijnen.

Na vergisting, rijping, botteling en transport moeten de flessen altijd even ’tot rust’ komen

image00001.jpeg
bottom of page